Vlada za projekte u Bijeljini izdvojila 400 miliona KM /VIDEO/

Grad Bijeljina ima ogroman potencijal koji se može staviti u funkciju samo ako svi zajedno rade, poručeno je nakon sastanka najviših zvaničnika Srpske sa rukovodstvom grada. Kada je riječ o projektima, rečeno je da sve ono što je ranije dogovoreno ostaje, a da će ono što slijedi biti podsticano od republičkih institucija, te da svako treba da radi svoj posao. Nakon sastanka, gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović rekao je da narodni novac treba trošiti na dobrobit svih građana. “Narodni” su i novac i projekti, rekli su zvaničnici Srpske.

Saradnja između republičkih i lokalnih vlasti mora da teče dobro i neometano ukoliko želimo da se realizuju važni projekti, rekla je predsjednica Srpske nakon sastanka sa rukovodstvom grada Bijeljina.

Govoreći o projektima koji spadaju u domen obrazovanja rečeno je da se nastavljaju aktivnosti na sanaciji, dogradnji i izgradnji školskih objekata, fiskulturnih dvorana, koje se već sporovode niz godina. Bilo je i mnogo intervencija Vlade u prethodnim godinama i u oblasti predškolskog vaspitanja i obrazovanja i biće ih još.

Vjerujemo da Bijeljina i Republika Srpska imaju dobru budućnost jer naši su pokazatelji stabilni i zajednička je briga republičke i lokalne vlati da se stvaraju bolje pretpostavke za privredu i novo zapošljavanje, rekla je Cvijanovićeva. Pokrenuto je i pitanje otvaranja nove Industrijske zone u Bijeljini.

Svi projekti koji su važni za Bijeljinu a dogovarani su u nekom prethodnom vremenu su u fazi realizacije ili u pripremi, kaže premijer Radfovan Višković. Podjeća da je eksproprijacija zemljišta za izgradnju auto-puta od Rače prema Bijeljini urađena u skoro 95 odsto iznosu, te da je ostalo još par sudskih postupaka koji se vode.

Vlada je spremna kaže Višković i da riješi pritanje preduzeća AD “Grad”.

Riješeno je pitanje izmještanja autobuske stanice iz gradskog jezgra. Neizbježno pitanje bilo je i Banja Dvorovi, na koji način uložiti novac od strane Republike u Banju. Predloženo je da Gradska Skupština donese odluku o statusu Banje.

Tu smo i veoma voljni da ispitamo sve ono što smo do sada uradili, sve ono što smo ranije dogovarali ostaje, a ono što slijedi da dalje podstičemo, a svako treba da radi svoj dio posla, rekao je srpski član i predsjedavajući BiH Milorad Dodik. Dobra je vijest kaže da rastu prihodi od indirektnih i direktnih poreza i samim tim rašće i prihodi grada Bijeljina.

Na izgradnji drinskog nasipa izgubljeno je sedam godina i mi ne želimo više da čekamo i ispoštovaćemo naš okvir nadležnosti, kada je o eksproprijaciji, rekao je gradonačelnik Petrović.

Govoreći o modernizaciji poljoprivrede i projektima navodnjavanja, on je istakao da su oni uspješno realizovani u svim mjesnim zajednicama. Kaže da je u planu nastavak projekta navodnjavanja u mjesnoj zajednici Kojčinovac, a da bi dobro bilo da se širi prema Brčkom. Petrović je rekao da je na sastanku bilo i polemike o preuzimanju kreditnih obaveza za AD Vodovod i kanalizacija.

Osvrnuo se gradonačelnmik i na pitanje preduzeća AD Grad, te Banje Dvorovi.

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović izjavio je da narodni novac treba trošiti na dobrobit svih građana.

Petrović je istakao da je za projekat auto-puta postupak eksproprijacije završen više od 95 odsto.

Nakon obraćanja gradonačelnika medijima se obratio Dodik i poručio da niko nije došao u Bijeljinu da traži novac. Došao sam u Bijeljinu sa dobrom voljom i namjerom da projekte nastavimo i da radimo, rekao je Dodik i pozvao gradonačelnika na saradnju.

Vlada je preko resornog ministarstva gradu Bijeljina prebacila prije tri godine sredstva za eksproprijaciju zemljišta za potrebe izgradnje drinskog nasipa, kaže premijer Srpske.

Stavljamo se u punom kapacitetu u funkciju na realizaciji svih projekata koje smo dogovorili i koje ćemo dogovoriti u narednom periodu, poručio je predsjednik Skupštine Grada.

Uvažavajući momenat da je banja dvorovi bila u kovid sistemu kompenzacioni fond je odlučio da obešteti banju sa 200.000 KM čime vlada svoj dio posla radi odgovorno i više od toga rekao je u Bijeljini predsjednik Vlade  i poručio da su i novac i projekti koji su urađeni ili će biti urađeni narodni. Sve stvari koje su postavljene na sastanku biće riješene jer imamo način kako ćemo ih rješavati, poručili su zvaničnici Srpske ocjenjujući da se na sastanku sa čelnicima grada Bijeljina vodila kvalitetna rasprava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *