Vlada RS finansirala postavljanje novog asfalta u Tobutu kod Lopara

U Tobutu kod Lopara danas je završeno asfaltiranje dionice puta preko Pirjanovog brda, dužine 2,5 kilometra, koje je u cjelosti finansirala Vlada Republike Srpske.

Zamjenik načelnika opštine Lopare Srećko Ilić izrazio je zadovoljstvo jer će ovaj put koristiti mještanima zaseoka Triješnica, Trnjak i Zajednice.

– U prethodnom periodu asfaltirano je 800 metara u ovom dijelu i danas je ovaj nekada makadamski put u potpunosti asfaltom spojen s regionalnim putem Lopare – Priboj. Naredni plan je da se asfaltira dionica puta kroz Peljave, koja će dovesti do povezivanja regionalnog puta Lopare – Priboj, preko Tobuta, sa magistralnim putem Tuzla – Bijeljina, što je i konačan cilj da sve bude spojeno asfaltom – rekao je Ilić.

On je zahvalio Vladi Republike Srpske, Ministarstvu saobraćaja i veza Republike Srpske, kao i Javnom preduzeću “Putevi Republike Srpske“, čijim je sredstvima izgrađen asflatni put.

– Svi ovi projekti se rade da bi ostali stanovnici u ruralnim sredinama – naglasio je Ilić.

Mještanin Mjesne zajednice Tobut, Miloš Perić, rekao je da u ovom dijelu loparske opštine živi veliki broj domaćinstava.

Perić se zahvalio ministru iz Vlade RS Đorđu Popoviću i direktoru JP “Putevi RS” Nenadu Nešiću za podršku projektima, koji, prema njegovim riječima, život znače stanovnicima ovog kraja.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *