Višković: U protekle četiri godine plate povećane 39,8 odsto /VIDEO/

U Banjaluci danas peta posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske na čijem se dnevnom redu našlo povećanje plata zaposlenih u javnom sektoru i novčana podrška nezaposlenim roditeljima četvoro i više djece. Izmjenama seta zakona predviđeno je povećanje plata od pet odsto. U opoziciji su stava da to povećanje nije dovoljno.

Setom predloženih izmjena zakona o platama od naredne godine želi se postići povećanje plata od pet odsto svim zaposlenim u javnom sektoru, čija je plata manja od prosječne plate od 1.211 KM, kaže ministarka finansija Srpske.

S obzirom na inflaciju najavljeno povećanje plata nije dovoljno, smatraju poslanici opozicije.

U SNSD-u su stava da je predloženo povećanje plata zaposlenim u javnom sektoru nastavak realizacije dogovora Vlade sa sindikatima, te da očekuje da će plate i u narednom periodu biti povećavane.

Nebojša Vukanović, lider Pokreta za pravdu i red, udaljen je danas sa Pete posebne sjednice Narodne skupštine RS.

Zahvaljujući rezultatima Vlade vi ste i danas opozicija, rekao je premijer Radovan Višković, odgovarajući na kritike opozicije u Narodnoj Skupštini.

Opozicija je zatražila da se izađe u javnost s imenima svih koji su primali platu a nisu radili. Višković je rekao da će Vlada izaći s imenima, vremenskim periodom i iznosom koji su ti ljudi primali.Poslanike opozicije je takođe zanimalo da li će biti pozvani na odgovornost i šefovi koji su vodili evidencije o dolasku na posao, a Višković je rekao da će on tražiti odgovornost svih.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *