Višković: Sa Mađarskom počeli realizaciju projekata od čijeg finansiranja je odustala Njemačka

Premijer Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas u Banjaluci da je Srpska sa Mađarskom počela realizaciju infrastrukturnih projekata od čijeg finansiranja je odustala Njemačka i da je dostavljena projektna dokumentacija.

“Poslao sam zvanični dopis ministru ekonomskog razvoja Mađarske Martonu Nađu. Obavijestio sam ga da će u prvoj polovini februara naredne godine biti održan ekonomski forum u Banjaluci gdje ću biti domaćin, a naše konatakt tačke će komunicirati do ovog foruma”, rekao je novinarima Višković.

On je istakao da je ranije sa Nađom dogovoreno da predstavnici Grada Gradiška, HET-a Trebinje i “Elektroprivrede Republike Srpske” budu na navedenom sastnaku, jer će prisustvovati predstavnici mađarskih kompanija, a biće rijeći o vjetropraku “Hrgud” i prečišćavanju otpadnih voda u Gradišci.

“Imamo najveći ili najzahtjevniji projekat koji se odnosi na revitalizaciju generatora i opreme u `HET-u`. Mađarska strana traži kompaniju koja će biti stručno kvalifikovana za radove”, kaže Višković.

On je napomenuo je Mađarskoj proslijeđena projektna dokumentacija o prečistaču otpadnih voda u Gradišci i za “Hrgud”.

“Mađarska je već odredila ko će realizovati navedene projekte i vjerujem da je sve definitivno završeno”, dodao je Višković.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, X nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *