Višković poručio da Vlada preduzima sve potrebne mjere: Srpska spremna da budu suspendovane akcize na naftu /VIDEO/

Zbog poskupljenja  i situacije na tržištu u Privrednoj komori RS je održan sastanak nadležnih iz ove institucije i Vlade RS. Premijer Radovan Višković predložio je privremeno suspendovanje akciza na gorivo, ali i nultu stopu PDV-a na osnovne životne namirnice.

Na sastanku predsjednika Vlade Republike Srpske Radovana Viškovića sa predstavnicima Privredne komore i privrednih društava iz Republike Srpske, Viskovic je izjavio  da je Srpska spremna da na nivou BiH budu suspendovane akcize na naftu i naftne derivate od 30 i 40 feninga po litru s ciljem smanjenja i zaustavljanja rasta cijena ove robe. Višković je istakao da će predložiti  suspenziju akciza na sastanku sa predsjedavajućim Savjeta ministara Zoranom Tegeltijom i premijerom FBiH Fadilom Novalićem

Republika Srpska bez akciza na naftu  godišnje gubi oko 160 miliona KM, ističe Višković.

Vlada je spremna i da zamrzne cijene brašna za potrošače u RS, ali se o toj opciji još razmatra, kako ona ne bi bila zloupotrijebljena, istice Viskovic I dodaje da se zalaze za nultu stopu PDVa na osnovne zivotne namirnice.

Predsjednik Privredne komore Republike Srpske Pero Ćorić rekao je da se privrednici suočavaju sa problemima zbog situacije u Ukrajini  i da nema sektora koji nije pogođen. Cijene repromaterijala će rasti, što bi moglo doprinijeti negativnim trendovima u privredi. Privrednici koji trpe štete zbog rusko-ukrajinskog sukoba treba da se jave Privrednoj komori i Vladi RS istakao je Ćorić.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *