Višković: Nisam zadovoljan odzivom za vakcinaciju

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je kako nije zadovoljan brojem vakcinisanih građana u Srpskoj, te pozvao ljude da se vakcinišu i da ne nasjedaju na priče sa kojekavih portala.

Višković je istakao da u Republici Srpskoj još nije alarmantna epidemiološka situacija, ali da se povećava broj zaraženih.

On je za “Politiku” izjavio da je u Srpskoj vakcinisano oko 30 odsto građana, uz poneki procenat više, ako se dodaju i oni vakcinisani u Srbiji, što je premalo.

“Nisam zadovoljan, jer sam očekivao da ćemo u Srbiji i Srpskoj imati oko 70 odsto vakcinisanih građana. Molim ljude da ne nasjedaju na priče sa kojekakvih portala, poslušajte struku i vakcinišite se dok je povoljna epidemiološka situacija, iako moram da prihvatim stav ako to neko ne želi”, rekao je Višković.

U pozivu građanima Srpske, ali i Srbije da se vakcinišu, Višković je istakao mogućnost da to učine besplatno i dobrovoljno, te napomenuo da, osim vakcinacije, nema drugog načina za povratak u stanje prije korone.

“Imamo dovoljno vakcina. Neobjašnjivo je da i dalje postoji veliki broj ljudi koji izbjegava vakcine. Treba da se vakcinišu zbog sebe i svoje porodice”, naveo je Višković.

On je dodao da istraživanja u svijetu pokazuju, a to tvrdi i struka, da je više od 95 odsto novozaraženih nevakcinisano, što se poklapa i sa stanjem u Republici Srpskoj.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *