Višković: Neodgovorne gazde bi mogle da ostanu bez dozvole za rad /VIDEO/

Vlasnici ugostiteljskih i trgovačkih objekata, te drugi preduzetnici koji se ne budu pridržavali zaštitnih mjera koje propisuju nadležni organi u cilju zaštite stanovnika od korona virusa mogli bi ostati bez dozvole za rad. Kaže ovo predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković. 

Riječ je o novini   koja je uvrštena u Zakon o dopunama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti i Prijedlog zakona o upravnoj inspekciji, a koji su usvojeni u četvrtak u Narodnoj skupštini RS.

Kazne će biti značajno veće za one koji ne budu poštovali mjere koje propisuje Republički štab za vanredne situacije i kretaće se  i do 20.000 KM, a zatvaraće se i objekti, istakao je Višković.

Komentarišući izmjene koje su unesene u ova dva zakona, Višković je pojasnio da su veće kazne predviđene za sve one koji se ne budu pridržavali mjera kao što su distanca, okupljanje u grupama većim od propisanih, ograničeno radno vrijeme i slične.

Govoreći o mjerama Vlade RS tokom pandemije virusa korona Višković je istakao da Vlada u kontinuitetu pomaže sektor zdravstva.

Stali smo i u red za vakcinu, što znači da smo odobrili i deponovali određena sredstva za te namjene. Kada će se vakcina pojaviti i od koga ćemo je kupiti, to niko u ovom momentu ne zna.

Sve zavisi od toga ko će prvi ponudi vakcinu na tržištu, ističe premijer RS i dodaje da se  ovih dana očekuju  i prve količine vakcine protiv sezonskog  gripa, u znatno većim količinama nego ranije.

Komentari: