Višković: Dodatnih 7,43 miliona KM podrške mljekarskom sektoru

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković poručio je danas da će Vlada izdvojiti dodatnih 7.430.000 KM za podršku mljekarskom sektoru.

Uz navedena sredstva iz Kompenzacionog fonda, mljekarima će u ovoj godini biti isplaćeno 15 umjesto dosadašnjih 12 premija koje su redovno isplaćivane, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću nakon sastanka Viškovića sa ministrom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Borisom Pašalićem i predsjednikom Udruženja poljoprivrednih proizvođača – mljekara Srpske Vladimirom Usorcem.

Iz Vlade podsjećaju da je, osim ove mjere, za mljekarski sektor u ovoj godini izdvojeno dodatnih milion KM iz Kompenzacionog fonda za nabavku steonih kvalitetno priplodnih junica, te su isplate podsticaja redovne.

Osim navedenog, mljekari ostvaruju pravo i na podsticajna sredstva iz agrarnog budžeta, kao što su kapitalne investicije, direktna podrška stočarskoj i biljnoj proizvodnji /regresiranje dizel goriva, regres po jedinici sjetvene površine za pšenicu i uljarice/, premija osiguranja, kao i ostale mjere predviđene budžetom.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *