Više od 70 radnika “Elektro-Bijeljine” dalo krv

Više od 70 radnika preduzeća “Elektro-Bijeljina” dalo je danas krv u Odjeljenju za transfuzijsku medicinu Republike Srpske u Bolnici Zvornik, u okviru akcije dobrovoljnog davalaštva posvećene stradalom radiku “Elektro-Bijeljine” Nikoli Pisiću.

Predsjednik Aktiva dobrovoljnih davalaca krvi Bijeljina Igor Leginović rekao je Srni da su se akciji odazvali radnici svih “Elektrodistribucija” iz Zvornika, Vlasenice, Bijeljine i Bratunca.

On je dodao da u akciji dobrovoljnog davanja krvi učestvuju i radnici Termoelektrane “Ugljevik”.

Leginović je naveo da je ovo šesta godina zaredom kako se održava memorijalna akcija dobrovoljnog davanja krvi posvećena stradalom radiku “Elektro-Bijeljine” Nikoli Pisiću.

On je podsjetio da je Pisić bio je elektromonter koji je 2017. godine tragično stradao obavljajući radni zadatak, naglašavajući da je on bio veliki humanista i predsjednik Aktiva dobrovoljnih davalaca krvi u Radnoj jedinici Zvornik.

“Svake godine ovom humanom akcijom u znak sjećanje na Nikolu Pisića dobrovoljno darujemo krv za spas nečijeg života, kao što je to radio i ovaj veliki humanista”, rekao je Leginović.

Načelnik zvorničkog Odjeljenja za transfuzijsku medicinu Republike Srpske Vladimir Dražić izrazio je nadu da će ova akcija omogućiti da se lakše prebrodi zimski period kada se smanjuju zalihe krvi, između ostalog, i zbog većeg broja povreda u praznične dane.

On je rekao da se ovoj akciji svake godine odazove veliki broj dobrovoljnih davalaca krvi.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, X nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *