Više od 50 pripadnika PU Bijeljina daruje krv u trodnevnoj akciji /VIDEO/

Zavod za transfuzijsku medicinu RS i Ministarstvo unutrašnjih poslova organizovali su trodnevnu akciju dobrovoljnog darivanja krvi. Pripadnici policijskih uprava širom Republike darivaju dragocjenu tečnost onima kojima je najpotrebnija, pokazujući na taj način humani aspekt policijske profesije. Akciji u Bijeljini odazvalo se više od 50 policajaca iz svih krajeva koje operativno pokriva Policijska uprava Bijeljina.

U redovima Policijske uprave Bijeljina nije mali broj onih koji su više decenija doborovljni davaoci krvi . Humani aspekt ove profesije iz godine u godinu pokazuje i sve veći broj mladih policajaca u službi. Ovo je već druga ovogodišnja organizovana akcija dobrovoljnog darivanja krvi, kojoj se u ova tri julska dana odazvalo više od 50 službenika bijeljinske Policijske uprave.

Službu transfiuije najbitnije je podržati kroz dobrovoljna davanja dragocjene tečnosti tokom ljetnih mjeseci, jer se u to doba godine zbog sezone godišnjih odmora, te sezonskih radova u polju, bilježi i manji broj doborovljnih davalaca, pa je i izraženija potreba  za svim krvnim komponentama.

U Semberiji je dobrovoljno dvalaštvo krvi veoma razvijeno, kroz dobar primjer ali i edukaciju u školama, iz godine u godinu se obnavlja i podmlađuje, što je od velikog značaja s obzirom na činjenicu da dobrovoljni davaoci u humanoj misiji mogu biti od 18 do 65 godine života.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *