“Vihor” po standardima za 21. vijek /VIDEO/

Vlasnik kompanije Tehnički remont Bratunac Slaven Ristić izjavio je da je danas predstavljeno moderno borbeno vozilo “vihor” koji je rađeno po standardima za 21. vijek i istakao da će i ovaj projekat doprinijeti razvoju privrede i jačanju ekonomije Republike Srpske.

Ristić je rekao da je prošao kratak period od aprila, kada je predstavljen prototip vozila “vihor” do modela, koji prelazi u serijsku proizvodnju i ide na testiranje i upotrebu što pokazuje kakvim ljudskim i tehničkim kakacitetima raspolaže ova firma.

Testiranje vozila vršiće specijalne antiterorističke policijske jedinice kojima je i namijenjeno, kao i specijalnim vojnim jedinicama.

“Svako ulaganje u kadar, u mlade, privredu i Republiku Srpsku se isplati.To smo pokazali i dokazali i to potvrđuju naša djela, a to je da smo od firme pred stečajem za nekoliko godina stvorili respektabilnu kompaniju koja svake godine na tržište namjenske industrije ponudi po jedan novi proizvod kao što su `despot`, neki drugi artikli i sada `vihor`”, istakao je Ristić u Bratuncu nakon predstavljanja novog lakog taktičkog vozila.

On je zahvalio Vladi Republike Srpske i svim radnicima i saradnicima koji su pružili podršku u realizaciji ovog kao i prethodnih projekata.

“Ovo je doprinos razvoju privrede i jačanju ekonomije Republike Srpske, a bez jake ekonomije nema ništa”, poručio je Ristić.

Prema njegovim riječima, ovaj projekat je ideja ministra unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragana Lukača koju su razradili konstruktori Tehničkog remonta, nakon čega je i realizovan na obostarno zadovoljstvo.

“Ovo je moderno borbeno vozilo za 21.vijek koje ima sve komponente i prati sve svjetske trendove i standarde kada je u pitanju motor, mjenjač i ostalo. To potvrđuju i ocjene stručnja kako na ruskoj nacionalnoj televiziji, njemački stručni časopisi i ocjene mnogih koji prate namjensku industriju”, istakao je Ristić nakon današnje svečanosti.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *