Vidović: Budžet stabilan, investicije dvije milijarde evra /VIDEO/

Ministarka finansija RS Zora Vidović izjavila je da je budžet likvidan, izmiruju se sve obaveze, prihodi se pune planiranom dinamikom, a prognoze za narednu godinu su neizvjesne zbog situacije na globalnom tržištu.

Kod planiranja budžeta predvidjen je rast prihoda od 8 odsto. Trenutno imamo inflaciju koja u martu iznosi 10,4 odsto, a planirano je da do kraja godine bude 6 odsto, naglasila je Vidovićeva u intervjuu. Ona je dodala da stopa inflacije prati stanje zemalja u regionu i istakla da veću stopu inflacije imaju Srbija, Sjeverna Makedonija i Crna Gora.

Govoreći o dugu Srpske, ona je za Srnu istakla da se zna kada dugovi dolaze na naplatu i da se u skladu s tim formira budžet, plan zaduženja i otplate.

Vidovićeva je dodala da je Srpska mala ekonomija i da se zbog toga ne može mnogo zadužiti, kao što to mogu velike i ekonomski snažne zemlje.

Ona je navela da oni koji govore drugačije žele da unesu paniku i destabilizuju Republiku Srpsku, te utiču na smanjenje potrošnje i investicija. Kada je riječ o investicijama, najveći iznos je usmjeren u zdravstvo, školstvo i infrastrukturu, navela je Vidovićeva, i dodala da druge značajne javne investicije finansiraju “Autoputevi”, “Putevi” i “ERS”.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *