Video nadzor grada – kamere na 57 lokacija /VIDEO/

Grad Bijeljina uskoro će biti pokriven sistemom video nadzora. U toku je realizacija prve faze projekta postavljanja video nadzora u kojoj će kamerama biti pokriveno 57 prioritetnih lokacija, na kojima će biti instalirano 137 kamera. Kamere će pojašnjavaju u Policijskoj upravi Bijeljina isključivo biti u funkciji nadzora i podići će nivo bezbjednosti građana.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srpske i Grad Bijeljina potpisali su još prošle godine sporazum o izgradnji i postavljanju video nadzora na području grada s ciljem unapređenja bezbjednosti građana.

Ministarstvo je oformilo komisiju koja je sagledala stanje na terenu i odredila lokacije koje će u Bijeljini biti pokrivene video nadzorom.

Izrađen je i elaborat kojim je predviđeno da kamere budu postavljene na 103 lokacije u Semberiji na kojima će biti instalirano 237 kamera.

Da se na realizaciji prve faze projekta postavljanja video nadzora radi punom parom, kaže i prvi čovjek grada Bijeljina.

Kamere su ističe već postavljene na svim ulazima u grad, a video nadzorom biće pokriveni i lokaliteti uz kanal Dašnica, kako bi se i sa ekološkog aspekta zaštitilo ovo mjesto koje već postaje omiljeno gradsko šetalište.

Kamere će pojašnjavaju u Policijskoj upravi Bijeljina isključivo biti u funkciji nadzora, a operativni centar će se nalaziti u zgradi operativnog dežurstva, te u dežurnim službama policijskih stanica.

Postavljanje sistema video nadzora u Bijeljini podići će nivo bezbjednosti građana.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *