Veterani: Nećemo dozvoliti nazivanje Srpske genocidnom tvorevinom

Koordinacija udruženja veterana specijalnih jedinica Vojske Republike Srpske /VRS/ poručila je da neće dozvoliti da bilo ko naziva Republiku Srpsku genocidnom tvorevinom i da zloupotrebljava uniformu Vojske Republike Srpske za lični politički interes.

Saopštenje Koordinacije potpisuju udruženja “Beli vukovi” Pale, “Garda” Šekovići, “Vukovi sa Drine” Zvornik, Garda “Panteri Bijeljina, “Mandini lavovi” Ugljevik, “Tobutski sokolovi” Lopare, PDČ “Peša” Brčko, “Vukovi sa Vučijaka”, Prvi bataljon korpusna policija Banjaluka, “Orlovi Grmeča”.

Pripadnici ovih udruženja osudili su izjavu poslanika Begije Smajić iz Poslaničke grupe Zajedno za BiH u Narodnoj skupštini da je Vojska Republike Srpske genocidna tvorevina.

“Niti jednom presudom Suda nije utvrđena kolektivna odgovorost VRS za genocid, te zbog toga smatramo da izjava Smajićeve nema nikakvo uporište i najoštrije je osuđujemo”, poručili su iz Koordinacije.

Oni su ukazali da Smajićevoj nisu mrske dvije plate koje prima u Republici Srpskoj, ali joj je mrzak srpski narod i Republika, što, smatraju, pokazuje da ona nema nikakvu ideologiju.

Iz Koordinacije su najoštrije osudili i postupak narodnog poslanika Nebojše Vukanovića koji je u parlament Srpske donio uniformu i zloupotrijebio je u političke svrhe, te istakli da je uniforma VRS svetinja koju treba poštovati.

“Vukanović je zadnji čovjek koji ima pravo da je zloupotrebljava, jer je 1998. godine, kada je dobio poziv za vojsku, pobjegao u Nikšić da bi izbjegao služenje vojnog roka”, naveli su iz Koordinacije udruženja veterana specijalnih jedinica.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *