Velikić: Beograd – lice sa ožiljcima /VIDEO/

Srpski književnik Dragan Velikić izjavio je na promociji u Bijeljini da roman o Beogradu “Adresa” ima političku dimenziju koju njegove knjige nisu imale do sada.

“Knjiga nosi jednu jeres, jer su svakodnevni događaji iz vremena pisanja mnogo uticali na priču, posebno 2018. godine, kada su se dešavali strašni ožiljci na licu grada”, rekao je autor i kao primjer naveo ukidanje glavne željezničke stanice u Beogradu.

“Ja sam unuk železničara. Ukidanje glavne železničke stanice, to nije šok, to je civilizacijski greh”, rekao je Velikić.

On kaže da piše publicistiku, kolumnu jednom mjesečno u nedjeljniku NIN, da bi sačuvao mentalnu higijenu za književnost.

“Pokušavam da sačuvam zdrav razum i ojačam one koji isto tako imaju zdrav razum, još nenačet, jer mnogi ljudi iz javnog života, a nije to samo u Srbiji, mi smo danas u kandžama medija, toj realnosti koja se proizvodi”, ocijenio je Velikić.

Pisac je poručio da je jako važno da čovjek govori ono što misli.

“Svaki čovek je adresa koja se kreće i taj naslov ima široku konotaciju”, rekao je autor i dodao da je uživao pišući ovaj roman o Beogradu, za koji kaže da je lice sa ožiljcima.

Promocija romana “Adresa” Dragana Velikića, dvostrukog dobitnika NIN-ove nagrade, održana je u Narodnoj biblioteci “Filip Višnjić” u Bijeljini.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *