Veliki jubilej za FK „Balatun“ – 90 godina postojanja /VIDEO/

Proteklog vikenda u semberskom selu Balatun održana je proslava povodom velikog jubileja lokalnog fudbalskog kluba koji ove godine proslavlja svoj 90. Rođendan.  Program obilježavanja jubileja  započeo je utakmicom mlađih selekcija kluba a zavrsio utakmicom seniorskih sastava Balatuna i premijerligaša Radnika iz Bijeljine. Po završetku utakmice Upravni odbor kluba  je zaslužnim prijateljima FK „Balatun“ dodijelio priznanja.

Omladinski fudbalski klub Balatun je osnovan davne 1931. godine u istoimenom selu ali je dobar dio svog postojanja proveo pod drugim imenom. 50 godina klub je nastupao pod imenom OFK Glumac da bi nakon otadzbinskog rata još jednom preimenovan u izvorni naziv FK Balatun.

FK Balatun  kao sportski kolektiv pruža iz godine u godinu na terenima širom Semberije pravu draž seoskog fudbala i osim nekoliko izuzetaka  u njemu igraju fudbaleri koji potiču iz ovog sela.  Već decenijama se lokalni mladići, igrajući za Balatun, sklanjaju od uličnog života i na zdrav, sportski  način,  brane ime svog sela.

FK Balatun je opstao sve ove godine isključivo zbog velikog entuzijazma lokalnih zaljubljenika u sport jer su ulaganja u klubove područne lige mala ili nikakva. Fudbal se na stadionu u Balatunu igra isključivo iz ljubavi ka sportu, ovom klubu i selu iz kojeg potiču, ističe Mirko Bogdanović član Upravnog odbora FK Balatun

Kapiten Balatuna MIloš Djordjić pravi je primjer da kada je ljubav ka sportu iskrena I čista onda materijalna sredstva ne igraju veliku ulogu.

Obilježavanje jubileja su finansijski pomogli brojni privrednici I preduzeća iz Bijeljine bez čijih sredstava se proslava ne bi mogla organizovati.

Sportski program je završen utakmicom izmedju prvog tima Balatuna I semberskog velikana Radnika iz Bijeljine na kojoj je rezultat bio u drugom planu. Šef stručnog štaba Radnika Vlado Jagodić čestitao je domaćinu na, kako kaže, jubileju za poštovanje.

Balatun se već godinama sa promjenljivim uspjehom takmiči u Područnoj ligi Semberije koji mnogi zaljubljenici u  fudbal ovu ligu još nazivaju i ”Semberska Kalčo romantika”. Ne kriju u klubu da imaju ambicije da se vrate u neki jači rang takmičenja ali za to, trenutno nemaju uslove jer izlazak iz okvira semberske ravnice zahtjeva, ne velika ali redovna ulaganja  te za sad  cilj kluba  ostaje promocija sporta I uključenje što više omladine u klub. Druženje I razvoj prijateljstva su bili na prvom mjestu tokom svih 90 godina postojanja I kazu nema razloga da tako en bude I u budućnosti.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *