Velika zainteresovanost za program podrške samozapošljavanju /VIDEO/

Deset poslovnih poduhvata u Bijeljini, biće podržano iznosom do 5.000 KM bespovratnih sredstava, kroz javni poziv za učešće u JEP inkubatoru poslovnih ideja grada Bijeljina, koji je prezentovan danas.

U posljednje tri godine kroz slične projekte finansijski je osnaženo i podržano kroz obuke 28 preduzetnika u Bijeljini.

Nikola Stajić koji se bavi poljoprivrednom proizvodnjom, aplicirao je na Jep poziv još prije dvije godine sa poslovnom idejom proizvodnje i prerade povrća. Danas kaže da je na Jep programu naučio kako se vodi biznis i kako se pravi poslovni plan.

Rezultat je više nego dobar, proizvodi koji izlaze sa gazdinstva Stajića su prepoznati na tržištu, pa s razlogom razmišljaju o širenju posla.

Objavljen je novi javni poziv za prijave i učešće u Jep inkubatoru poslovnih ideja grada Bijeljina. Danas su prezentovani uslovi i način korištenja bespovratnih finansijskih sredstava onima koji namjeravaju da pokrenu svoj biznis na području ove lokalne zajednice. Deset poslovnih poduhvata u Bijeljini, biće podržano iznosom do 5.000 KM bespovratnih sredstava.

Odsjek za lokalni i ekonomski razvoj i evropske integracije grada Bijeljina koordinator je ovog projekta, već četvrtog po redu koji je realizovan u posljednje tri godine kako bi se podržalo i osnažilo samozapošljavanje, što je za rezultat imalo osposobljavanje 28 preduzetnika koji i danas rade.

Jep inkubator poslovnih ideja je program koji se realizuje uz podršku Švajcarske organizacije za razvoj i saradnju. U 2018 godini kroz ovaj program finansijski je podržano više od 120 poslovnih ideja, od toga šest u gradu Bijeljina.

Komentari: