Velika zainteresovanost ratara za sjemenski sortiment iz doradnog centra preduzeća “Jelena” /VIDEO/

Poljoprivredno trgovačko društvo „Jelena“ iz Kozarske Dubice poljoprivrednicima u Srpskoj ponudilo je i ove godine kvalitetne i visokoprinosne sorte strnih žita.

Jesenja sjetva još uvijek traje, a poljoprivrednici sve više prepoznaju značaj domaće sjemenske proizvodnje, što su u oglednim poljima i na individualnim poljoprivrednim gazdinstvima, zavidnim prinosima i u teškim vremnskim uslovima, opravdale sorte pšenice Graindor, Tenor i Izalko, koje je “Jelena”preko poljoprivrednih apoteka distribuisala do ratara i ove jeseni.

Svi ovi parametri prinosa i kvaliteta zrna pšenica Graindor, Tenor i Izalko opredijelili su ratare širom Srpske da na plodnim oranicama zaoru i ove jeseni baš ove sorte. Prateći tehnologiju, poljoprivrednici mnogo polažu i na dobra i pozitivna iskustva koja baštine i razmjenjuju u ovoj proizvodnji. A iskustva pokazuju da ratari cijene Jelenine sorte pšenice koje su u posljednjih pet godina u samom vrhu po prinosima u Republici Srpskoj.

U ratarskoj proizvodnji na parcelama preduzeća Jelena primjenjuje se potrebna agrotehnika i ostvaruju zavidni rezultati. Vrijedno se radi i u doradnom centru gdje na doradi završava pšenica iz vlastite proizvodnje.

U godini poskupljenja sjetvenih repromaterijala kada su ratari izloženi većim troškovima, mnogi su se odlučili da nabave sorte Graindor, Tenor i Izalko jer su ove sjemenske pšenice zadržale cijenu na prošlogodišnjem nivou.

S obzirom da sjetva još uvijek traje i da se u skladu sa potrebama i obimom sjetve nabavljaju i sjemena, sjemenske sorte pšenice preduzeća Jelena poljoprivrednici u ovom kraju Srpske mogu pronaći u poljoprivrednim apotekama širom Semberije.

Ratarska proizodnja na imanju preduzeća “Jelena” Kozarska Dubica zasniva se na površini od 400 hektara zemlje. Plodored je prioritet u ovom poslu napominje Vlajsević i dodaje da se sjemenska pšenica proizvodi na oko 150 hektara oranice.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *