Večeras će biti izabrano novo rukovodstvo FK “Radnik”

Večeras u 20 časova biće održana vanredna sjednica Skupštine FK „Radnik“ na kojoj će biti izabrano novo rukovodstvo kluba, najavio je na današnjem sastanku, koji je održan na stadionu „Radnika“, gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović.

– Sastanak je održan u nimalo lakim okolnostima za FK „Radnik“. Nažalost, klub već godinama ima velika dugovanja. Blokada računa „Radnika“ nastala je zbog dugovanja prema Poreskoj upravi, iako to nije slučaj sa drugim klubovima koji duguju i po nekoliko puta više. Grad je cijeli iznos predviđen budžetom za 2022. godinu „Radniku“ uplatio u prvoj polovini godine, ali igrači i zaposleni, i pored svega, nisu primili više mjesečnih plata. Gradska uprava će u rebalansu budžeta predložiti dodatna izdvajanja za ovaj klub, a organizovaćemo i donatorsko veče za spas „Radnika“. Naša osnovna poruka je da će „Radnik“ opstati i da će igrati Prvu ligu Republike Srpske, kao i da će svi u Bijeljini, bez obzira na političke boje, stati pod plavu zastavu „Radnika“ – istakao je gradonačelnik Petrović.

Dugovi „Radnika“ prema Poreskoj upravi Republike Srpske iznose preko 2.300.000 konvertibilnih maraka, a Grad Bijeljina je klubu uplatio 376.000 KM u prvih 6 mjeseci tekuće godine.

– Sastanak je prošao dobro i očekujemo mnogo od gradonačelnika i nove uprave. Znamo da se u njoj nalaze ljudi koji su bili dio istorije ovog kluba i koji imaju volju da isprave dosadašnje greške. Poznati smo kao narod koji se okuplja u teškim vremenima, a to očekujemo i ovog puta. Gradonačelnik ima najjaču podršku od nas, običnih ljudi, i nadamo se da će sve biti onako kako smo se danas dogovorili, bez obzira na prepreke i sabotaže, koje očekujemo – naglasio je predsjednik udruženja „Radnikovi navijači“ Igor Gagić.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.