“Uticaj korone na liječenje oboljelih od karcinoma dojke” /VIDEO/

Narodna biblioteka “Filip Višnjić” Bijeljina i Udruženje žena oboljelih od raka dojke “Gea” Bijeljina, organizovali su povodom mjeseca oktobra koji se obilježava kao međunarodni mjesec borbe protiv karcinoma dojke, predavanje na temu “Uticaj korone na liječenje oboljelih od karcinoma dojke”.

Oktobar mjesec posvećen je borbi protiv karcinoma dojke . I ove godine nažalost situacija nije povoljna, ali kako ističu u gradskom Udruženju “Gea” uprkos pandemiji virusa korona pacijentkinje nisu imale problema prilikom liječenja. Svoja prava ostvarivale su nesmetano.

U bijeljinskoj Bolnici kako ističu nadležni preduzete su sve mjere da onkološki pacijenti za vrijeme pandemije imaju uslove kao i ostali pacijenti.

Saradnja sa zdravstvenim ustanovama je od velike važnosti i značaja.

Iz Udruženja “Gea” pozivaju sve žene da posvete više odgovornosti ka sopstvenom zdravlju odnosno da redovno obavljaju preglede i samopreglede i da ne čekaju jer je ova bolest kada se otkrije u početnoj fazi izlječiva.

Prema podacima Međunarodne agencije za istraživanje karcinoma iz 2017. godine,  548 žena u Srpskoj je oboljelo od karcinoma , a iste godine je umrlo 248 pacijenata , što govori da je smrtnost 50 %.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *