Usvojen novi Poslovnik o radu NS RS /VIDEO/

NS RS usvojila je novi Poslovnik o radu Narodne skupštine, Konsolidovani izvještaj o izvršenju Budžeta Republike Srpske u prošloj godini, četiri zakona, četiri nacrta zakona i više izvještaja o radu institucija. Prijedlog Poslovnika usvojen je uz amandmane Zakonodavnog odbora i poslaničkih klubova koji su postali sastavni dio novog Poslovnika Narodne skupštine. Predsjednik NS RS žali što Poslovnik nije dobio veću podršku i konsenzus, ali na Zakonodavnom odboru je dobio značajan konsenzus. Mnogo toga kaže Čubrilović što je o Poslovniku rečeno nije tačno.

Poslanici SDS-a bili su protiv usvajanja novog Poslovnika o radu Narodne skupštine. A u PDP-u zamijeraju što nisu prihvaćeni amandmani koji se odnose na formiranje odbora Narodne skupštine za praćenje javnih medija čiji je osnivač Srpska, te ograničenje vremena izlaganja visokih funkcionera Srpske u Skupštini po tačkama dnevnog reda.

U SNSD-u kažu da je cilj novog Poslovnika unapredjenje rada i povećanje efikasnosti najviše zakonodavne institucije.

Koalicioni partneri oborili su zaključke SNSD o malim hidroelektranama.Zaključci Kluba poslanika SNSD o postepenoj zabrani gradnje malih hidroelektrana na rijekama u Republici Srpskoj, na opšte iznenađenje, nisu dobili podršku prisutni poslanici koalicionih partneri Demos, SPS i jedan poslanik SP nisu glasali za predložene zaključke, dok predstavnici NDP nisu ni bili na glasanju.

Šef Kluba poslanika SNSD Igor Žunić kaže da razumije zbog čega nije bilo podrške iz Demos, ali ne i ostale partnere.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *