Usvojen nacrt budžeta za narednu godinu od 51,5 miliona KM

Skupština grada Bijeljina usvojila je danas nacrt budžeta za narednu godinu od 51,5 miliona KM i odluku o pojeftinjenju vode i kanalizacije u gradu za 10 odsto.

Gradonačelnik Mićo Mićić je u obraćanju odbornicima rekao da je budžet veći u odnosu na ovogodišnji i da je optimista što se tiče izvora njegovog finansiranja, navodeći i da ekspanzija građenja u Bijeljini doprinosi dobrom punjenju lokalnog budžeta.

Mićić je odbacio kao netačne i manipulativne sve zamjerke opozicije o smanjenju pojedinačnih pozicija u budžetu i poručio da izdvajanja za boračku populaciju u Bijeljini nisu i da nikada neće biti smanjena dok je on na čelu grada.

Prema njegovim riječima, budžet za narednu godinu je realan i stabilan, za kapitalne izdatke je namijenjeno 7,4 miliona KM i nije planirano novo zaduživanje lokalne zajednice, uz napomenu da Bijeljina nije prezadužen grad.

Odluka o pojeftinjenju vode i kanalizacije u Bijeljini usvojena je uz kritike opozicionog odbornika iz PDP Slaviše Markovića koji je i amandmanski tražio da cijena bude niža za 30 odsto, tvrdeći da je rukovodstvo grada tako ranije najavilo.

Gradonačelnik Mićić je odgovorio da je smanjenje cijene vode obećano do 30 odsto i da će to biti postepeno ostvareno, vodeći računa da se ne ugrozi poslovanje preduzeća “Vadovod i kanalizacija”, ni rad prečistača vode, niti obaveze prema otplati kredita kojim je dijelom finansirana izgradnja kanalizacije u Bijeljini.

Odbornici su usvojili informacije o radu Centra za socijalni rad i Policijske uprave Bijeljina, kao i strateški dokument “Akcioni plan održivog upravljanja energijom i prilagođavanja klimatskim promjenama grada Bijeljina” za period do 2030. godine.

Sjednica Skupštine grada Bijeljina održana je u sali Centra za kulturu “Semberija”, uz poštovanje epidemioloških mjera.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.