Uspješno završena realizacija ovogodišnjeg projekta “Socijalizacija djece Republike Srpske”

Realizacija projekta “Socijalizacija djece Republike Srpske” uspješno je završena za ovu godinu ispraćajem učesnika 13. smjene, saopšteno je iz republičkog Javnog fonda za dječiju zaštitu.

Projekat je ove godine obuhvatio više od 2.000 učesnika, u 13 smjena, a u dječijem odmaralištu “Užice” u Bečićima boravila su djeca najosjetljivih kategorija, iz socijalno ugroženih porodica, sa razvojnim poteškoćama, kao i uspješni sportisti i nadarena djeca, te pobjednici republičkih takmičenja.

Takođe, realizovane su sve planirane programske aktivnosti u odmaralištu.

Direktor Fonda Nedeljko Jović rekao je da je ponosan što je institucija kojom rukovodi u mogućnosti da za mališane organizuje jedan ovakav projekat, gdje mnogi prvi put imaju priliku da odu na more.

Jović je istakao da ništa od toga ne bi bilo moguće bez podrške Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite i Vlade Republike Srpske.

“Ovaj projekat ima višestuki benefit za sve uključene, kako za primarne korisnike, odnosno djecu, koja kroz njega stvaraju prelijepe uspomene i nezaboravna drugarstva, tako i za mlade, prvenstveno prosvjetne radnike i studente, koji kroz njega stiču veoma korisna iskustva za budući rad”, naveo je Jović.

On je dodao da će projektni tim početi pripremu za sljedeću godinu u kojoj će se, kako je naveo, težiti još kvalitetnijim sadržajima projekta.

Fond realizuje ovaj projekat već 21 godinu.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *