Uspješno završena besplatna škola plivanja za ugljevičke mališane

Za 140 djece, uzrasta do 10 godina,  iz opštine Ugljevik danas su svečano uručene diplome o pohađanju besplatne Škole plivanja koju je u cjelosti finansirala lokalna zajednica.

Trener Škole plivanja Mladen Stevanović rekao je da se projekat besplatne škole plivanja uz podršku opštine Ugljevik realizuje već petu godinu zaredom.

-Mnogi od mališana su pokazali afinitet ka sportovima na vodi, njih 93 je na završnom testiranju uspješno savladalo obuku i naučili održavanje na vodi, skok na noge i glavu, i osnove tehnika plivački tehnika prsni i kraul-rekao je Stevanović i zahvalio opštini Ugljevik na podršci i roditeljima na povjerenju.

Načelnik Ugljevika Vasilije Perić uručio je mališanima diplome, i istakao da je kroz ovih pet godina koliko ova opština finansira besplatnu Školu plivanja obuku završilo 700 mališana.

-Ovo je samo jedan od vidova pomoći porodici.  Opština Ugljevik je na početku ljetnje sezone dodijelila oko 2.000 besplatnih sezonski ulaznica na bazene, djeci predškolskog, te učenicima osnovnih i srednjih škola i na ovaj način im je omogućeno da koriste besplatno sadržaje bazena, a sve u okviru projekta „Opština za svoju mladost“-rekao je Perić.

On je zahvalio svima koji su učestvovali u ovom projektu, djeci, roditeljima i nepomenuo da je za ove namjene opština Ugljevik izvdojila 5.000 KM.

Petogodišnji Dimitrije Simić rekao je novinarima da je savladao plivanje a da mu se od svega najviše svidjelo druženje sa drugarima.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *