Uskoro sedam porodica dobija saglasnost za otkup stanova /VIDEO/

Sedam porodica, koje su korisnici u alternativnom smještaju u bijeljinskom naselju Pet jezera a koje već 23 godine ne mogu da riješe svoje stambeno pitanje, uskoro bi trebalo da dobiju saglasnost za otkup tih stambenih jedinica, najavio je danas savjetnik gradonačelnika Bijeljine Radiša Petrović.

Sedam porodica, koje su korisnici u alternativnom smještaju u bijeljinskom naselju Pet jezera uskoro bi trebalo da dobiju saglasnost za otkup tih stambenih jedinica, najavio je danas savjetnik gradonačelnika Bijeljine Radiša Petrović.

U naselju `GTZ` na Pet jezera ima ukupno 35 zgrada sa po četiri stana, gdje živi ukupno oko 140 porodica, a koje već 23 godine ne mogu da riješe svoje stambeno pitanje, kaže savjetnik gradonačelnika. Navodi da se ušlo u pregovore, kako bi tim ljudima konačno bilo omogućeno da otkupe stambene jedinice.

Govoreći o socijalnim davanjima u Bijeljini, Petrović je rekao da su u proteklih 10 godina bila neujednačena, budući da zavise od budžetskog okvira. Kada je riječ o strukturi lica koja se obraćaju za ove pomoći, najviše se izdvajaju oni koji su oboljeli od rijetkih ili teških bolesti, a prema njegovim riječima, nije mali broj ni onih kojima je jednokratna pomoć Gradske uprave potrebna za prevazilaženje problema i nabavku osnovnih životnih namirnica, uzimajući u obzir poskupljenja.

Lane su podsjeća Petrović iz gradskog budžeta za te namjene potrošene 63.115 KM, a pomoć su dobile 364 osobe. U prva dva mjeseca ove godine za pomoć se obratilo 136 osoba.

Tvrdi da se jednokratna novčana pomoć putem Gradske uprave dodjeljuje transparentno i putem Pravilnika.

Gradska uprava raspolaže nedovoljnom sumom novca kako bi odgovorila svim zahtjevima građana za socijalnu pomoć kaže Petrović i napominje da je jedina realna mogućnost da se građani obraćaju Centru za socijalni rad za ovaj vid pomoći.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *