Milanović: Pad letjelice ozbiljan incident /VIDEO/

Nešto iza 23 časa kraj studentskog doma Stjepan Radić u Zagrebu nepoznati objekt udario je u zemlju prouzrokovavši snažnu detonaciju koja se čula u tom dijelu grada. U naknadnik obraćanjima državnika, otkriveno je da je u pitanju dron, tačnije krstareća raketa.

“Prilično fascinantan komad iz sovjetske ere. Ukrajinci su je unaprijedili tokom ruskog osvajanja Krima 2014. godine. Ova letjelica je više krstareća raketa nego tradicionalna bespilotna letjelica. Lansira se iz prikolice, ruta se unaprijed odredi i služi za skupljanje obavještajnih podataka i snimanje” riječi su kojima stručnjak za vojnu avijaciju Tyler Rogoway opisuje TU-141, koji je sinoć pogodio područje Jaruna u Zagrebu. Prema informacijama iz službenih izvora, čini se da je na mjestu udara pronađen dio objekta koji je padom napravio krater veličine oko tri metra i dubine jedan metar. Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović obratio se javnosti zbog pada bespilotne letjelice u Zagrebu, rekavši da je u pitanju ozbiljan incident.

On je pozvao građane Hrvatske da budu mirni jer, kako je naveo, ovakve stvari se u sukobima ovakve vrste mogu dogoditi.

Sa druge strane, već su se otvorile teorije zavjere. Josip Štimac, bivši komandant Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, za N1 je komentarisao pad letjelice u Zagrebu. Letjelica je bila u službi oružanih snaga Sovjetskog saveznih snaga od ’79. do ’89. godine, kad je završila i njena proizvodnja, rekao je.

U Žitomirskoj oblasti u Ukrajini postoji mjesto koje se zove Yarun. Upitan je li moguće da je neko pogrešno upisao odredište letjelice, kaže da je i to jedno od mogućih rješenja, ali da su se Ukrajinci ogradili i kazali da letjelica nije njihova.

Markijan Lubkovski, savetnik ukrajinskog ministra odbrane, rekao je da avion koji se srušio u Zagrebu nije ukrajinski, i da se očekuje zvanično saopštenje ukrajinskog Ministarstva spoljnih poslova u saradnji sa Generalštabom ukrajinske vojske.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.