Uskoro potpisivanje koalicionog sporazum za lokalne izbore

SDS i PDP potpisaće koalicioni sporazum o saradnji na predstojećim lokalnim izborima koji će biti održani u oktobru, izjavio je predsjednik SDS-a Mirko Šarović.

Šarović je rekao da će za izvjesno vrijeme ovaj dogovor biti formalizovan u sporazum i najavio da će tražiti druge političke subjekte koji bi željeli da se pridruže ovom bloku.

On je izjavio novinarima, nakon sastanka delegacija SDS-a i PDP-a u Banjaluci, da su definisali lokalne zajednice gdje je potrebno da pruže više napora.

Na pitanje da li će SDS podržati kandidaturu Draška Stanivukovića za gradonačelnika Banjaluke, Šarović je rekao da će SDS podržati onog kandidata koji ima najviše šansi da pobijedi.

“Opozicija treba da ima samo jednog kandidata za gradonačelnika Banjaluke, ne dva ili tri”, istakao je Šarović.

Upitan da li se pregovara o prelasku Milana Radovića u SDS, Šarović je rekao da bi bilo veoma korisno za tu stranku i opoziciju da Radović bude dio opozicije i da bi bio veoma zadovoljan ukoliko bi on prešao u SDS.

Komentarišući situaciju u Bijeljini i razgovore Miće Mićića sa SNSD-om, Šarović je rekao da SDS mora da ima svog kandidata za gradonačelnika Bijeljine, ističući da SDS-ov kandidat može biti samo SDS-ov.

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović rekao je da ovaj sastanak pokazuje jasnu opredjeljenost ove dvije stranke da izađu zajedno na lokalne izbore u oktobru ove godine.

“Sve ćemo učiniti da osvojimo veliki dio lokalnih sredina i gradova u Republici Srpskoj”, istakao je Borenović.

On je rekao da će u roku od mjesec dana PDP i SDS definisati ključne pravce djelovanja i strategiju u svakoj lokalnoj sredini, vodeći računa o najvećim sredinama.

Borenović je rekao da su se SDS i PDP dogovorili da idu sa jednim kandidatom za načelnika i gradonačelnika u što većem broju opština i gradova u Srpskoj.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *