Uručene nagrade na regionalnom konkursu za literarne i likovne radove

U Bijeljini su danas uručene nagrade za najbolje radove literarnog i likovnog konkursa za učenike 26 osnovnih škola /OŠ/ regija Semberija, Majevica, Posavina i Birač na temu “Republiko Srpska u srcu te nosim i tobom se ponosim” koji tradicionalno organizuje Boračka organizacija grada Bijeljina.

U Galeriji Centra za kulturu uručene su nagrade za 16. konkurs Teodori Nešković iz OŠ “Vuk Karadžić” Bratunac, Katarini Pajić, OŠ “Aleksa Šantić” Ugljevik, te Milici Njegić, OŠ “Petar Kočić” Brodac.

Nagrada je uručena i učenici Dušici Sarić iz OŠ “Dvorovi”, te učenicima Dejani Kočić OŠ “Petar Petrović “Njegoš” Velika Obarska i Sandri Nikić iz OŠ “Petar Kočić” Brodac.

Na svečanosti su uručene i brojne zahvalnice.

Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Radan Ostojić rekao je da je povodom Dana Boračke organizacije i Dana Republike Srpske i ove godine manifestacija tradicionalno održana u Bijeljini, a nagrade je, takođe tradicionalno, uručio Fond za dječiju zaštitu Republike Srpske.

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović rekao je da ova manifestacija ima najljepši naziv – “Republiko Srpska u srcu te nosim i tobom se ponosim” i čestitao “mladim ambasadorima” grada Bijeljina.

Predsjednik Organizacionog odbora manifestacije Đorđe Pajić rekao je da je ona nastala prije 16 godina u čast ljubavi prema Srpskoj.

“Ove godine, kao nikad do sada, pristiglo je mnogo radova od 26 osnovnih škola sa regija Semberija, Majevica, Posavina i Birač. Pristigla su 62 literarna rada, a 152 likovna rada će biti izložena u Centru za kulturu”, rekao je Pajić novinarima.

On je pojasnio da će šestoro nagrađenih iz obje kategorije Fond za dječiju zaštitu Republike Srpske, kao glavni sponzor, nagraditi desetodnevnim putovanjem na more putem projekta “Socijalizacija djece Republike Srpske”.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *