Ponuđene veće otkupne cijene duvana u ovoj godini /VIDEO/

Oko 100 kooperanata prihvatiće se ove godine organizovane proizvodnje duvana na površini oko 200 hektara obradive oranice. Uoči zasnivanja novog ciklusa proizvodnje, definisane su i nove cijene, koje uz bolji podsticaj daju elan za održivost ovog posla.

Proizvođači duvana na području Semberije i Posavine ove godine ulaze sigurnije u proizvodnju. Uz veće podsticaje i najavljeno povećanje otkupne cijene spremni su da proizvodnju zasnuju na istoj, pa neki i većoj površini nego lane, pa sa današnjeg sastanka o ugovaranju ovogodišnjeg posla izašli su duvanari zadovoljni.

Na sastanku uoči zasnivanja novog ciklusa proizvodnje, prezentovane su novine u nacrtu republičkog Pravilnika za podsticaje koje se tiču ovog posla, te otkupne cijene sa kojima će ove godine otkupljivač nastojati da kroz ugovorenu proizvodnju pomogne održivost ovog u svakom smislu zahtjevnog i skupog posla.Pratićemo kretanje inflacije i u s kladu s tim korigovati i otkupne cijene, kažu u Duvanu.

Preduzeće “Duvan” imaće i veći broj kooperanata oko 100 njih sa područja Semberije i Posavine, sjetva duvana počinje 6. marta, pa se očekuje da će duvan tokom 2023. godine stasavati na površini većoj od 200 hektara.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *