Upriličen božićni prijem u Tuzli

Njegovo preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski Fotije upriličio je božićni prijem u Episkopskom dvoru u Tuzli za predstavnike kantonalnih vlasti, Islamske zajednice i mnoge prijatelje iz poslovnog svijeta koji su godinama uz tuzlanski Saborni hram Uspenja Presvete Bogorodice.

Božićni prijem organizovan je drugog dana ovog praznika, nakon liturgije koju je vladika služio u Sabornom hramu u Tuzli.

Tokom trpeze ljubavi višedecenijski prijatelj Crkve, njen vjerni parohijanin i u najteža i u najljepša vremena, priložnik i neko na koga se bratija može osloniti uvijek – Aleksandar Vasiljević, koji je tu ponikao, odrastao, zasnovao porodicu i ne planira da ostavi Tuzlu i svoj hram, dobio je Arhijerejsku gramatu, kao znak zahvalnosti i pažnje od episkopa Fotija.

“Hvala svim ljudima dobre volje koji su uz naš Svetouspenjski hram i koji pomažu da zasija svojom punom ljepotom, kao i onima koji će tek da pomognu. Najveću zahvalnost bratstvo ovog hrama i srpski narod Tuzle iskazuju svome duševoditelju episkopu Fotiju, koji je iz godine u godinu sve više uz svoj narod i ne samo da ga krijepi, nego i krči put kojim treba ići”, objavljeno je na sajtu Eparhije zvorničko-tuzlanske.

Bratstvo Sabornog hrama je, u znak zahvalnosti za tu kanonsku posjetu i molitveno zastupništvo, darovalo svom arhipastiru panagiju sa ikonom Bogorodice Mlekopitateljnice.

“Mi svi hoćemo i možemo zajedno živjeti, te u radosti koju nam donese Bogomladenac Hristos želimo svima mir Božiji, koji je glavna odlika ovog praznika!”, poručilo je sveštenstvo.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *