“Upoznavanje sa proklamovanim opštim pravima djeteta – deklaracije, povelje…” – II ciklus /VIDEO/

Nezavisna televizija Arena nastavlja realizaciju projekta “Djeca u svijetu odraslih” kroz drugi ciklus specijalizovanih emisija.

Po završetku prvog ciklusa projekta u proteklih šest mjeseci prezentovali smo vam 12 emisija, nakon čega je i urađeno istraživanje javnog mnjenja, pa će ti  rezultati biti korišćeni i u drugom ciklusu projekta koji takođe podrazumijeva 12 emisija u narednom šestomjesečnom periodu.

Važno je da pojasnimo, da će dvanaest emisija iz drugog ciklusa, svaku definisanu temu kroz emisije iz prvog ciklusa , uz učešće novih sagovornika i eksperata, metodološki na nov način, obogatiti osnovnim pristupom – Kakvi su efekti prvog serijala u javnosti i koliko su doprinjeli poboljšanju položaja kategorije populacije kojom se projekat bavi.

Dakle, provjera efikasnosti prvih 12 emisija zasnivaće se na rezultatima do kojih se došlo istraživanjm javnog mnjenja, na pokazateljima o gledanosti emisija, te na broju posjeta Fejsbuk stranici i Jutjubu.

Jedna od provjera efikasnosti prvih 12 emisija biće i komentari nevladinih organizacija i direktne reakcije njihovih članova na emitovane sadržaje u emisijama.

Agencija za odnose sa javnošću i informisanje Multimedia sprovela je u aprilu ove godine istraživanje gledanosti projekta Nezavisne televizije Arena “Djeca u svijetu odraslih”, kroz čiju smo realizaciju stavili akcenat na položaj djece u periodu tranzicije društva.

Istraživanje je provedeno na uzorku od 1.000 anketiranih ispitanika, po metodologiji slučajnog uzorka sa akcentom za područje sjeveroistočne BiH i Grada Bijeljina. Poduzorak se odnosi na populaciju od 636.995 ljudi.

Cilj istraživanja bio je da se utvrde efekti i konkretni rezultati identifikovanja problema djece iz marginalizovanih i ranjivih grupa.

Koliko su odrasli doprinjeli da se poštuju ili s druge strane krše prava djeteta, da li smo bolje razumjeli probleme djece, dešava li se nešto u praksi po tom pitanju ?

Problemi nasilja, obrazovanja, zdravlja … šta se i da li se nešto promijenilo ?

Rečeno je tada i da su prava talentovane djece osujećena, kakva je situacija danas ?

Da li je pandemija virusa korona u posljednjih šest mjeseci dodatno uticala i na to da više djece izloženo siromaštvu ili ipak ima pozitivnih pomaka u tom smislu?

Jesmo li se probudili kao društvo, da li ima primjera u posljednjih pola godine ? Da li smo se uspjeli izboriti za neka važna pitanja kada je o dječijim pravima riječ ?

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *