Uplaćena dva miliona KM za nastavak projekata ruralnog razvoja

Agrarni fond Bijeljine obavještava mještane semberskih sela da su pokrenute aktivnosti oko drugog kruga ruralnog razvoja Semberije i da su, za podršku aktivnosti i izgradnje infrastrukture u okviru projekta ruralnog razvoja, na račun Agrarnog fonda 17. februara ove godine uplaćena 2.000.000 KM.

Podsjećamo na činjenicu da je Agrarni fond Bijeljine uspješno i operativno, u rekordno kratkom roku od pet mjeseci, u prvom krugu projekta ruralnog razvoja Semberije realizovao 3.000.000 KM sredstava Vlade Republike Srpske. Asfaltirano je 58 makadamskih puteva ukupne dužine 18 kilometara i ukupne površine 60.000 m2, te igrađeno 407 novih sijaličnih mjesta sa savremenim LED sijalicama.

Sredstva na račun Agrarnog fonda Bijeljine, na osnovu dogovora sa najvišim predstavnicima vlasti Republike Srpske, uplatilo je Ministarstvo finansija Republike Srpske – Kompenzacioni fond.

Na sjednici Nadzornog odbora Agrarnog fonda Bijeljina, koja je održana 24. februara ove godine, usvojena je Odluka o korištenju sredstava Kompenzacionog fonda, a kojom se Skupštini Grada Bijeljina predlaže da se 1.900.000 KM iskoristi za asfaltiranje makadamskih puteva i 100.000 KM za izgradnju novih sijaličnih mjesta za javnu rasvjetu.

Za raspisivanje tendera i implementaciju ovih sredstava potreban još samo jedan korak – Odluka Skupštine Grada o usvajanju prijedloga Nadzornog odbora Agrarnog fonda Bijeljine. Nažalost, održavanje sjednica Skupštine Grada trenutno je u potpunoj blokadi isključivom krivicom gradonačelnika Ljubiše Petrovića, koji u 2023. godini nije uputio ni jedan materijal Skupštini Grada, čime na perfidan način nastavlja sa opstrukcijama i blokadama sjednica gradskog Parlamenta, kao i sa opstrukcijama donošenja odluka od životnog značaja građana Semberije, uključujući i odluku koja bi omogućila Agrarnom fondu Bijeljine da realizuje drugi krug projekta ruralnog razvoja Semberije.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *