“Unapređenje saradnje sa Rusijom jedan od prioriteta” /VIDEO/

Zvaničnici Srpske danas su u odvojenim susretima razgovarali sa novoizabranim ambasadorom Rusije u BiH . Igor  Kalabuhov, kojem je ovo bila nastupna posjeta, naveo je da Ruska Federacija ima veliki kapacitet u svim oblastima, te da je otvorena za rješavanje otvorenih  pitanja. Jedan od prioriteta Srpske je unapređenje saradnje sa Ruskom Federacijom u svim oblastima, a u ovom trenutku prvenstveno u oblasti zdravstva, poručeno je danas iz Banja Luke.

Ambasador Ruske Federacije u BiH Igor Kalabuhov  izjavio je nakon sastanka sa predsjednicom  Republike Srpske Željkom Cvijanović da veze između Republike Srpske i Rusije u nekim segmentima imaju strateški karakter. Dogovoreni su određeni potezi da se unaprijedi pitanje vakcinacije u Srpskoj a u fokusu razgovora  bile su  brojne teme među kojima i ekonomska saradnja, te gradnja političkog razumijevanja.

Predsjednica  Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da je jedan od prioriteta Srpske unapredjenje saradnje sa Ruskom Federacijom u svim oblastima, a u ovom trenutku prvenstveno u oblasti zdravstva. Posebno je naglašena  privrženost Rusije  Dejtonskom mirovnom sporazumu.

Kalabuhov se tokom posjete Srpskoj sastao i sa premijerom Radovanom Viškovićem i predsjednikom NS RS Nedeljkom Čubrilovićem. Izrazio je  nadu da će u narednom periodu imati priliku da sarađuje sa predstavnicima Vlade Republike Srpske, Srpske pravoslavne crkve i drugih vjerskih zajednica, konstitutivnih naroda, ali i predstavnicima u oblastima kulture i umjetnosti, koje su teško pogođene pandemijom.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *