Ulična akcija posvećena borbi protiv bolesti zavisnosti /VIDEO/

Povodom Mjeseca borbe protiv bolesti zavisnosti, pripadnici PU Bijeljina danas su na gradskom šetalištu proveli kampanju informisanja građana o ovoj pojavi – štetnoj po pojedinca ali  i društvo u cjelini.

“Porodica je nit koja život znači” ime je danas provedene kampanje, a štampani leci, koje su dijelili policijski službenici sadrže fotografije opojnih droga, dok su pored njih su opisani simptomi koje iste izazivaju, te savjeti za roditelje koji kod svoje djece prepoznaju ove simptome.

Tokom 11 mjeseci 2022. godine, na području koje operativno pokriva PU Bijeljina, provedeno je niz akcija u suzbijanju narkomanije i prodaje narkotika, kodnih naziva “herba”, “neon” i “lampa”.

Policijski službenici su u proteklih 11 mjeseci na području našeg grada, isključili iz saobraćaja 101 vozača, koji su bili pod dejstvom psihoaktivnih supstanci. Kada je u pitanju preventivno djelovanje, ostvarena je saradnja sa direktorima i pedagozima svih osnovnih i srednjih škola, u kojima su održana predavanja o štetnosti opojnih droga.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *