Ukupno 3,5 miliona KM za sufinansiranje u poljoprivredi /VIDEO/

Načelnik Odjeljenja za poljoprivredu Grada Bijeljina Stevan Trivković pozvao je na današnjoj konferenciji za medije aktivne poljoprivredne proizvođače iz Semberije da razmotre učešće u projektu „EU4Agri” posredstvom kojeg Evropska unija sufinansira investicije u primarnu poljoprivrednu proizvodnju u BiH sa ukupno 3,5 miliona konvertibilnih maraka. Kako je istakao za sve dodatne informacije i pojašnjenja imaće na raspolaganju pomoć gradskog Odjeljenja i Agrarnog fonda.

Evropska Unija  raspisala je 7. decembra  javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava u oblasti primarne poljoprivredne proizvodnje .  Poljoprivrednici koji se prijave na javni poziv u okviru projekta  „EU4Agri” ( EU for agri)  mogu da dobiju bespovratna sredstva u iznosu od 30.000 do 200.000 KM, a pravo prijave imaju poljoprivredni proizvođači odnosno  fizička lica, poljoprivredna gazdinstva, pravna lica, i preduzetnici.  

Evropska unija finansira 65 odsto vrijednosti projekta ako je riječ o proizvodnji mlijeka, mesa, žitarica, jaja, odnosno 80 odsto u sektoru proizvodnje voća i povrća.

Važno je naglasiti da na ovaj javni poziv mogu konkurisati samo aktivni poljoprivredni proizvođači . Propisana su stroga pravila za svaki od sektora proizvodnje.

Trivković je pozvao zainteresovane da se u narednih deset dana obrate Odjeljenju za poljoprivredu, Agrarnom fondu ili mjesnim kancelarijama, kako bi dobili detaljne informacije o dokumentaciji koja je potrebna za prijavu na javni poziv koji je otvoren do 15. februara, a komisija koju čine predstavnici EU izabraće najbolje projekte do 15. aprila naredne godine.

U Bijeljini prema posljednjim podacima ima 6.392 registrovana poljoprivredna proizvođača , od kojih je oko 50 odsto aktivnih.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *