Bijeljina: Ove godine nisu zabilježeni slučajevi vršnjačkog nasilja /VIDEO/

Udruženje  građana “Otaharin” organizovalo je danas u Bijeljini panel diskusiju pod nazivom “Prevencija nasilja primjenom naučno utemeljenih i dokazano efiksanih metoda rada”. Ovo Udruženje  u saradnji sa biljeljinskim školama radi na prevenciji pojave vršnjačkog nasilja, koja je prisutna i na našim prostorima.

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana ljudskih prava koji se obilježava 10. decembra , predstavnici Udruženja  “Otaharin” predstavili su  Projekat koji ima za cilj sprečavanje vršnjačkog nasilja  među školskom djecom.

Udruženja građana “Otaharin”u saradnji sa biljeljinskim školama radi na prevenciji ove pojave.

Projekat  pod nazivom “Prevencija nasilja primjenom naučno utemeljenih i dokazano efiksanih metoda rada” veoma je važan u današnjem društvu. Provodi se u 4 lokalne zajednice u BIH.

Vršnjačko nasilje je pojava i veliki problem u našem društvu. Bijeljinski Centar za socijalni rad radi sa žrtvama i počiniocima  vršnjačkog nasilja. Prema riječima stručnih lica uočeno je da je neophodno u ovom procesu jačati partnerstvo između roditelja i ustanova koje se bave ovim problemom.

Na području Bijeljine u toku ove godine nisu zabilježeni slučajevi vršnjačkog nasilja među školskom djecom , pokazuju podaci bijeljinskog Centra za socijalni rad.

Centar za socijalni rad uključen je u ovaj problem i ima višestruku ulogu.

Procjenjuje se da u ovom trenutku 10 % svjetske populacije  odnosno 750 miliona djevojčica i žena je prinuđeno da stupe u brak prije 18.godine.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *