UKC Srpske: Tri dojave o eksplozivnim napravama

Na mejl adresu Univerzitetskog kliničkog centra /UKC/ Republike Srpske danas su zaprimljene tri dojave o postavljenim eksplozivnim napravama u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

U skladu sa protokolima, obaviješteno je Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske i preduzete su potrebne aktivnosti kako bi bila osigurana bezbjednost pacijenata i zaposlenih, saopšteno je iz UKC-a Republike Srpske.

Iz UKC-a se evakuišu pacijenti i radnici, a nadležne službe pretražuju prostorije, navodi se u saopštenju.

“Nedopustivo je što su zdravstvene ustanove, medicinski radnici i najosjetljivija kategorija građana ponovo, već drugi put za sedam dana, postali meta ovakvih radnji koje izazivaju osjećaje neisigurnosti i straha”, ističe se u saopštenju.

I početkom juna u UKC su stigle slične dojave za koje je utvrđeno da su lažne.

POLICIJA NA TERENU NAKON DOJAVA O EKSPLOZIVNIM NAPRAVAMA U UKC-u

Banjalučka policija izašla je na teren nakon prijave da je u Univerzitetskom kliničkom centru /UKC/ Republike Srpske postavljeno više eksplozivnih naprava, rečeno je Srni u policijskoj upravi Banjaluka.

“Policija postupa u skladu sa uputstvom o postupanju policijskih službenika i pripadnika MUP-a u slučaju da je postavljena eksplozivna naprava”, istakli su u policiji.

Policiji su prijave stigle od dvije medijske kuće kojima je na mejl stigla prijeteća poruka da su u UKC Srpske postravljene eksplozivne naprave.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *