Ujedinjena Srpska i Pokret za Bijeljinu potpisali koalicioni sporazum /VIDEO/

Predsjednici Ujedinjene Srpske i Pokreta za Bijeljinu Nenad Stevandić i Milenko Mitrović potpisali su danas koalicioni sporazum o zajedničkom nastupu u Izbornoj jedinici šest na predstojećim opštim izborima u BiH.

Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić rekao je da ove dvije stranke dijele iste vrijednosti, već sprovode zajedničke projekte i djeluju u istom odborničkom klubu u gradskom parlamentu u Bijeljini.

“Mi ne želimo da gasimo druge partije i da ih preuzimamo, nego da sa njima sarađujemo, jer princip ujedinjenja nije princip osvajanja, nego dijeljenja istih vrijednosti i mišljenja”, rekao je Stevandić.

On ističe da je princip djelovanja obe stranke da otvaraju put mlađim ljudima, a ne zatvaraju ostalima. Stevandić kaže da su u Ujedinjenoj Srpskoj ponosni na to što su zapošljavali najbolje svršene studente koji su zahvaljujući tome ostali u Republici Srpskoj.

“Mi smo partija koja najduže sarađuje sa SNS-om u Srbiji i nadam se da smo uspješno `prepisali` veliki broj njihovih dobrih poteza”, rekao je Stevandić.

On je istakao da će fabrika liftova u Stanarima, gdje Ujedinjena Srpska ima vlast, “biti jedina koja će ove godine biti otvorena u Republici Srpskoj”.

“Dakle, mi radimo i razvojnu politiku, dosljedno zastupamo interese Republike Srpske i nacionalnu politiku, smatramo da smo uvaženi članovi društva gdje pripadamo i da je to najbolja preporuka da mi ono što pričamo, to i uradimo”, rekao je Stevandić.

On je istakao da su Semberiji potrebne investicije u poljoprivredu i turizam.

Predsjednik Gradskog odbora Ujedinjene Srpske u Bijeljini Milan Trninić rekao je da sa Pokretom za Bijeljinu odlično sarađuju i već zajedno djeluju u klubu odbornika u Skupštini grada Bijeljina.

On je precizirao da je koalicionim sporazumom planirana zajednička lista ove dvije stranke sa ukupno 14 kandidata, od kojih će dva biti iz Pokreta za Bijeljinu, a 12 iz Ujedinjene Srpske sa područja cijele Izborne jedinice šest.

Predsjednik Pokreta za Bijeljinu Milenko Mitrović rekao je da na predstojećim izborima očekuju zajedničko osvajanje jednog poslaničkog mandata, kao i da će premašiti prethodni izborni rezultat Pokreta za Bijeljinu kada su osvojili 2.000 glasova.

On smatra da zajedno sa Ujedinjenom Srpskom mogu napraviti dobre rezultate.

U Bijeljini je nakon danas održana i sjednica regionalnog odbora Izborne jedinice šest.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *