Uhapšena četiri lica zbog sumnje da su zloupotrijebili položaj

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu /Sipa/ uhapsili su četiri lica na području Sarajeva zbog osnova sumnje da su počinila krivična djela udruživanje radi činjenja krivičnih djela i zlupotreba položaja ili ovlaštenja, propisana Krivičnim zakonom Federacije BiH, saopšteno je iz Sipe.

U okviru ove operativne akcije “Magnet” na pet lokacija na području Sarajeva izvršen je pretrese stambenih i pomoćnih objekata i pokretnih stvari.

Prilikom pretresa otkrivena je i privremeno oduzeta određena dokumentacija i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Uhapšeni su sprovedeni u prostorije Sipe radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog, a o njihovom daljem statusu odlučiće postupajući tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

Uhapšeni sev sumnjiče za zloupotrebe prilikom javnih nabavki u Kliničkom univerzitetskom centru Sarajevo /KCUS/ tokom 2011. i 2012. godine, rekla je portparol Tužilaštva Kantona Sarajeva Azra Bavčić.

Federalni mediji objavilis u da su uhapšeni bivši direktor KCUS-a Faris Gavrankapetanović, bivši premijer Kantona Sarajevo Fikret Musić /SDP/, bivši kantonalni ministar zdravstva Zlatko Vuković /SDP/ i radnica KCUS-a Muvedeta Čedić.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *