Ugljevik: Uspješno realizovani projekti Omladinske banke

U ovoj godini uspješno je realizovano pet projekata i dva mikrobiznisa Omladinske banke Ugljevik u ukupnoj vrijednosti od 19.092 KM, rekao je direktor programa Omladinske banke iz Fondacije “Mozaik” Željko Pauković.

On je istakao da Fondacija “Mozaik” i opština Ugljevik uspješno sarađuju pet godina, na obostrano zadovoljstvo.

“Važno je da se vide rezultati svih projekata koji su završeni. Na ovaj način su članovi neformalnih grupa uzrasta od 17 do 35 godina preuzeli odgovornost u lokalnoj zajednici da mogu uz podršku Omladinske banke realizovati svoje projekte”, rekao je Pauković.

Zamjenik načelnika Ugljevika Vanja Zekić navela je da je u ovoj godini za ove namjene iz opštinskog budžeta izdvojeno 6.300 KM, te izrazila nadu da će budžet u narednoj godini biti povećan i da će biti više projekata.

Omladinska banka Ugljevik od 2017. do 2021. godine realizovala je, sa ukupno 533 volontera, u ovoj opštini 25 projekata u vrijednosti od 60.447 KM i jedan mikrobiznis od 1.931 KM.

U toku ove godine realizovani su projekti “Portal za mlade `Regija 055`”, “Uređenje i opremanje izletišta na jezeru Mezgraja”, “Postavljanje ljetnikovca i turističkog mobilijara podno Jablan grada”, “Vilidž sinema”, “Uređenje školskog dvorišta” i dva mikrobiznisa “Održavanje zelenih površina” i “Uređenje igrališta Borići-Pecka”.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *