Otkriveni mogući uzroci zbog kojih se zapalio makedonski autobus u Bugarskoj: Stradalo 46 osoba /VIDEO/

U autobuskoj nesreći na autoputu u zapadnoj Bugarskoj 46 žrtava. Među stradalim putnicima u izgorjelom autobusu bila je i osmočlana porodica, sa dva blizanca od četiri godine.

Od sedmoro povrijeđenih koji su smješteni u bolnicu, najmlađi je pacijent star 15 godina. Svih sedmoro je iskočilo iz autobusa u plamenu, oni su spavali na zadnjem sjedištu i, kada je došlo do nesreće, uspjeli su da slome prozor i izađu napolje. Ministar unutrašnjih poslova Bugarske rekao je da je slika takva da on nešto strašnije nije vidio u životu.

Premijer Sjeverne Makedonije Zoran Zaev je naveo da je imao prilike da razgovara s jednim od preživjelih koji mu je rekao da se čula strašna eksplozija.

Među preživjelima u ovoj strašnopj nesreći je i Ljulzim Sulejmani iz Preševa. Ambasador Srbije u Bugarskoj Željko Jović kaže za RTS da se povređeni državljanin Srbije iz Preševa nalazi u bolnici u Sofiji i da je u dobrom stanju.

Nesreća se dogodila oko tri sata poslije ponoći na autoputu Sofija – Blagojevgrad, kada se zapalio jedan od četiri autobusa sa sjevernomakedonskim registarskim tablicama koji su se vraćali iz Istanbula. Kao moguće uzroke nesreće autobusa direktor bugarske policije Borislav Sarafov naveo je “grešku vozača ili za sada neutrvđenu tehničku neispravnost” vozila.

Bugarskih ministar unutrašnjih poslova Bojko Raškov je rekao da je zaštitna ograda autoputa probijena i da je požar u autobusu možda izbio kao posljedica varničenja u kontaktu vozila s ogradom, prenijeli su lokalni mediji. Ministarka spoljnih poslova Albanije Olta Džačka kaže da su svi stradali u nesreći u Bugarskoj Albanci iz Severne Makedonije.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *