Ugljevik: Svečana akademija u čast srpskog junaka-pukovnika Milana Jovića

U Ugljeviku je danas održana završna svečanost Memorijalno-kulturne manifestacije “Jovićevi dani” koja se održava u čast heroja Odbrambeno-otadžbinskog rata pukovnika Vojske Republike Srpske Milana Jovića pod sloganom “Da se ne zaboravi”.

Na Svečanoj akademiji nagrađeni su najbolji literarni radovi.

U konkurenciji osnovnih škola najbolje nagrađeni literarni rad je rad od Katarine Pajić na temu “Veliki ljudi stvaraju velika djela” dok je Zorana Benović osvojila prvo mjesto u konkurenciji srednjoškolaca na temu “I trag onih istih što su danas pali vidjeće se sutra kako svijetle nebom”.

Prije Svečane akademije vijenac na Spomen-statuu pukovnika Milana Jovića koja se nalazi na gradskom trgu u Ugljeviku, položili su članovi njegove porodice, sin Darko, snaha Svetlana i unuci Maksim i Mila, te predstavnici Boračke organizacije Ugljevik, lokalne vlasti kao i poštovaoci lika i djela ovog srpskog junaka.

Predsjednik Boračke organizacije Ugljevika Jovan Marinković istakao je da je pukovnik Jović pomogao srpskom narodu u stvaranju Republike Srpske.

“Pominjanjem pukovnika Milana Jovića, pominjemo i 301 poginulog borca koji su živote dali za opstanak srpskog naroda na ovim prostorima i njegovu sigurniju budućnost”, rekao je Marinković.

Pukovnik Milan Jović poginuo je 9. februara 1993. godine u selu Bilalići, gdje je predvodeći svoje borce pao pokošen rafalom nadomak muslimanskog uporišta Teočak.

Povodom Vidovdana, krsne slave VRS, 28. juna 1993. godine  posthumno je odlikovan Ordenom Nemanjića.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *