Ugljevik: Prikupljeno 100 doza krvi

U akciji dobrovoljnih davalaca krvi u Ugljeviku, koja je organizovana povodom opštinske krsne slave – Svete Petke Paraskve, prikupljeno je 100 doza ove dragocjene tečnosti.

Organizator ove akcije, koja je okupila više od 100 dobrovoljnih davalaca krvi iz Republike Srpske je Dobrovoljno društvo davalaca krvi /DDDK/ “Rudar”, a generalni pokrovitelj je opština Ugljevik.

Predsjednik DDDK “Rudar” Milan Marković rekao je da je današnja akcija tradicionalna.

“Prikupljenu krv darujemo Zavodu za transfuziju krvi u Bijeljini, a oni je prosljeđuju tamo gdje je potrebno. Učestvujemo u svim akcijama koje se organizuju širom Republike Srpske i Srbije”, rekao je Marković Srni.

On je podsjetio da je DDDK “Rudar” osnovan 1984. godine, da je svoj rad obnovio 1996. godine, te da danas broji preko 1.000 članova.

“Sa nama su danas u Ugljeviku i prijateljska društva iz Srbije i Crne Gore ali oni danas ne daju krv rad, jer nam je odobreno da prikupimo do 120 doza”, naveo je Marković.

Davoce krvi posjetio je i pozdravio načelnik Ugljevika Vasilije Perić koji je istakao da je DDDK “Rudar” u ovom kraju i cjelokupnoj regiji najorganizovanije društvo dobrovoljnih davalaca krvi.

Ljekar Daliborka Trišić iz Zavoda za transfuziju krvi Bijeljina istakla je odličnu saradnju sa DDDK “Rudar” iz Ugljevika.

“Krv mora da čeka pacijenta, a ne pacijent krv i zato je važno raspolagati dovoljnim količinama svih krvnih grupa koje prikupljamo na ovaj način kroz humanitarne akcije”, rekla je Trišićeva.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.