Ugljevik: Nagrađeni najbolji srednjoškolci

Načelnik Ugljevika Vasilije Perić poručio je na današnjem prijemu najboljih srednjoškolaca da su oni ponos svoje opštine i Republike Srpske.

Perić je nagradio dva đaka generacije, te učenike Srednjoškolskog centra “Mihailo Petrović Alas” koji su postigli najbolje rezultate na takmičenjima, kao i njihove profesore.

On je rekao da je u ovoj školskoj godini za nagrade najboljim učenicima tri osnovne škole i srednjoškolskog centra sa područja opštine Ugljevik iz opštinskog budžeta izdvojeno 15.000 KM.

Đak generacije četvrtog stepena Sara Cvijetinović istakla je da će školovanje pamtiti po dobrom druženju i kvalitetnim profesorima, te da će upisati Ekonomski fakultet u Beogradu.

Učenik generacije trećeg stepena Tešo Lukić rekao je da se samo predanim radom dolazi do uspjeha.

“Za mene je ovo veliki uspjeh i znak da nije uzalud ovoliki trud i odricanje”, naglasio je Lukić.

Nagrađeni profesor srpskog jezika i književnosti Srednjoškolskog centra Valentina Gavrić bila je mentor učeniku Dejanu Jovičiću koji je pobijedio na Međunarodnom festivalu poezije za djecu i omladinu u Istočnom Sarajevu.

Gavrićeva je izrazila zadovoljstvo jer je prepoznat i nagrađen rad, te zahvalila Periću što podstiče učenike željne znanja.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, X nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *