Ugljevik: Načelnik primio dobrovoljne davaoce krvi

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić je, u okviru slavskih svečanosti Svete Petke Paraskeve koju ova opština proslavlja, danas primio rukovodstvo Društva dobrovoljnih davaoca krvi “Rudar”.

Perić je nakon prijema rekao da je ovo društvo jedno od najbolje organizovanih društava dobrovoljnih davaoca krvi Republike Srpske.

“Uvijek su tu kada je potrebna njihova pomoć, posvećeni su huamanitarnom radu, a dajući krv spasavaju živote ljudi”, rekao je Perić novinarima.

On je zahvalio svim članovima ovog društva za sve što čine za opštinu Ugljevik i što daraju krv koja znači život.

Predsjednik Društva dobrovoljnih davalaca krvi “Rudar” Milan Marković rekao je da ovo društvo broji 1.200 članova.

“Imamo veliku pordšku od rukovodstva opštine Ugljevik. Naši članovi su uvijek prisutni na svim akcijama širom Srpske i Srbije i tako ćemo činiti i u narednom periodu”, rekao je Marković.

Društvo dobrovoljnih davalaca krvi “Rudar” svake godine u okviru slavskih svečanosti opštine Ugljevik organizuje akciju tokom koje se prikupi i do 300 doza ove dragocjene tečnosti.

Zbog epimedije izazvane korona virusom ove godine nije sprovedena akcija ali će 30 članova ovog društva sutra u bijeljinskom Zavodu za transfuziju dati krv i na taj način neće se prekidati ova humanitarna akcija, koju opština Ugljevik organizuje svake godine za slavu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *