Ugašen požar u Neumu

Helikopteri Oružanih snaga BiH uspješno su okončali misiju gašenja požara u opštini Neum, saopšteno je iz Ministarstva odbrane u Savjetu ministara.

Iz Ministarstva ističu da je angažmanom resursa Oružanih snaga BiH u znatnoj mjeri spriječeno dalje širenje požara, preduprijeđene su eventualne negativne posljedice, te otklonjena opasnost po stanovništvo i materijalna dobra.

“Jutros su helikopterske posade u saradnji sa predstavnicima lokalne vlasti izvršile izviđanje ugroženog područja gdje je konstatovano da su požari stavljeni pod kontrolu i da prestaje potreba za daljim angažmanom resursa Oružanih snaga BiH”, ističe se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da su Ministarstvo odbrane i Oružane snage BiH “ponosne na učinak helikoptera Oružanih snaga BiH na ovom području, koji su zajedno sa ostalim subjektima bili uključeni u akciju gašenja i suzbijanja požara na ovom području” prethodnih dana.

“Oružane snaga sa svojim resursima ostaju spremne za sva buduća angažovanja u slučaju potrebe za pomoć stanovnicima BiH gdje god i kada god pomoć bude potrebna i tražena”, navodi se u saopštenju.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *