Udruženje “Pravda”: Nezadovoljni statusom najavljuju proteste 7. aprila u Bijeljini /VIDEO/

Iz udruženja “Pravda” danas su se u Bijeljini okupili kako bi ukazali na nedavno održanu tematsku sjedicu NSRS na kojoj se raspravljalo o pravima boraca, ali i zbog jučerašnjeg sastanka boračke organizacije RS u Bijeljini. Za sjednicu u Banjaluci tvrde da je režirana, a ljudi koji su predstavljali borce nisu se u skupštinskom obraćanju ni dotakli suštinskih problema boračke populacije.

Boračka organizacija se izgleda probudila iz zimskog sna, kaže Dušan Stevanović iz Udruženja izbjeglica i socijalne pravde, komentarišući jučerašnji sastanak boračke organizacije RS sa predstavnicima gradskih i opšinskih organizacija na kojem je zaključeno da je potrebno postići jedinstvo kako bi dalje mogli da se bore za ostvarivanje svojih zahtjeva.

Očekuju da boračka organizacija već jednom zauzme stav i da se sva boračka udruženja ujedine. Upozoravaju da niko ne pominje kako je do sada  više od 50.000 demobilisanih boraca umrlo. Za tematsku sjednicu održanu u Banjaluci 9. marta iz ovog udruženja ocjenjuju da je režirana i još jedan nož u leđa borcima.

Zbog svih ovih problema i višegodišnjeg iscrpljujućeg nezadovoljstva, iz Udruženja “Pravda” najavljuju proteste u Bijeljini 7. aprila na koji su pozvali i penzionere, jer su i oni kako navode oštećeni jednako kao i nekadašnji borci.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.