Udruženje “Garda Panteri”: Gradonačelnik da ispuni predizborno obećanje dato borcima /VIDEO/

Veterani “Garde Panteri” traže milion KM koje je obećao gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović u budžetu za borce i boračke kategorije, jer će u protivnom razmotriti mogućnost protesta pred zgradom Gradske uprave.

Predsjednik Udruženja “Garde Panteri” Petar Cvijetinović je rekao da su sredstva za borce u budžetu grada Bijeljina najmanja u Republici Srpskoj, srazmjerno broju boraca i broju stanovnika i da veterani, borci, branioci očekuju da gradonačelnik ispuni obećanje koje im je dao.

Cvijetinović na konferenciji za novinare istakao da grad Bijeljina, za razliku od mnogih opština u Srpskoj koje izdvajaju za borce dva odsto od budžeta, ne izdvaja ni 0,5 odsto.

On je zamjerio Petroviću i činjenicu da izbjegava da razmatra pitanje izmjene naziva ulica u Bijeljini, koje bi bile nazvane po slavnim komandantima za šta se veterani godinama zalažu.

Ukazao je i na situaciju kada je u Bijeljinu dolazio bošnjački član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović, a Petrović se tada sa njim saglasio da će zajedno sa Federacijom BiH finansirati projekte koji se tiču povratka.

“Novca znači ima, ali kad je o borcima riječ ne postoji. U FBiH niko od Srba se ne vraća i tome smo svjedoci, tamo nema povratka, te time ni investicija potrebnih za projekte, za Srbe”, rekao je Cvijetinović.

Veteranima, kaže, nije jasno odakle sad “tolika ljubav da se daju sredstva za povratnike”, a samo na području Bijeljine živi 286 boraca u teškim, neljudskim uslovima.

“Teško nas je pogodila činjenica da je u Bijeljinu dolazio Džaferović posebno da on promoviše povratak, čovjek koji je odgovaran za stradanje na stotine Srba”, rekao je Cvijetinović.

On je podsjetio da je dolasku Džaferovića u Bijeljinu prethodio dolazak srpskog člana Predsjedništva BiH Milorad Dodika, predsjednika Srpske Željke Cvijanović i kompletne visoke delegacije Republike, ali oni, kako je istakao Cvjetinović, nisu bili dočekani kao Džaferović, čak naprotiv.

Veterani su unazad godinu dana uradili mnogo za svoje saborce i njihove porodice, te su samo za posljednjih mjesec dana riješili pitanje ogreva i pružili dio novčane pomoći za 103 borca.

“Svi naši socijalno-ugroženi članovi dobili su ogrev i pomoć za izmirenje dugova za struju”, rekao je Cvijetinović, napomenuvši da je “Elektroprivreda Srpske”, Vlada Republike Srpske učestvovala u ovoj pomoći.

Udruženje veterana “Garda Panteri” predano radi i na zapošljavanju djece poginulih boraca, te je za četiri godine zaposlilo 101 dijete.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.