Udruženja veterana: Podrška Vladi Srpske, osuda spekulacija u vezi sa pomoći

Koordinacija udruženja veterana Specijalnih jedinica Vojske i Policije Republike Srpske podržava odluku Vlade Republike Srpske o pomoći borcima, penzionerima i mladima i osudila spekulacije u vezi sa ovom pomoći.

Iz Koordinacije ističu da je dobro i neophodno da Vlada Republike Srpske pomaže svojim gađanima.

“Mi, kao Koordinacija udruženja veterana, najoštrije osuđujemo spekulacije na temu pomoći borcima gdje se borci pokušavaju poniziti i podijeliti. Smatramo da su borci najvažnija kategorija u Republici Srpskoj i da institucije, lokalne samouprave i kompletno društvo treba da im pomognu”, navodi se u saopštenju ovih udruženja.

Iz Koordinacije ukazuju na potrebu da vlast aktivnije pomogne borcima prilikom odlaska u penziju i zapošljavanju članova njihovih porodica.

“Kao što smo 1992. godine krenuli da branimo Republiku Srpsku, mi je i danas sa istim žarom volimo, jer smo sve dali za nju i ne dozvoljavamo niti jednom političkom faktoru u Republici Srpskoj da nas zloupotrebljava u političke svrhe”, zaključuje se u saopštenju.

Saopštenje su podržali “Beli vukovi” Pale, Garda “Šekovići” Šekovići,”Vukovi sa Drine” Zvornik, Garda “Panteri” Bijeljina, Četvrti odred Specijalne policije Bijeljina, “Mandini lavovi” Ugljevik, “Tobutski sokolovi” Lopare, IDČ “Peša” Brčko, “Vukovi sa Vučjaka” Prnjavor, “Orlovi Grmeča” Banjaluka i Posebne jedinice Policije i MUP Republike Srpske Bijeljina.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *