Udruženja građana doprinose poboljšanju kvaliteta života u Bijeljini /VIDEO/

– Današnji susret sa predstavnicima bijeljinskih udruženja građana izuzetno je značajan jer ovi ljudi predstavljaju desnu ruku Gradske uprave. Veliki broj udruženja radi sa građanima kojima je pomoć najpotrebnija kao što su djeca sa posebnim potrebama, ratni vojni invalidi, žene sa invaliditetom. Jedan dio udruženja se bavi umjetnošću i kulturom, kao što je SCPD “Srbadija” i Udruženje muzičkih umjetnika Semberije i tako na najbolji način pronose ime Bijeljine po svijetu – naglasio je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić u obraćanju gostima na prijemu u Gradskoj kući.

Zahvaljujući se na saradnji, on je predstavnicima nevladinih i omladinskih organizacija čestitao predstojeće novogodišnje i božićne praznike, ističući da će Gradska uprava uvijek podržavati njihov rad, jer oni svojim djelovanjem poboljšaju kvalitet života građana tako što realizuju korisne i inovativne projekte.

Milorad Jović, direktor koalicije „Kolosi”, ocijenio je saradnju sa Gradskom upravom kao izuzetnu, jer su partner „Kolosima” na svim projektima koje kandiduju kod međunarodnih fondova, obezbjeđujući 30 odsto sredstava za realizaciju projektnog prijedloga.

– Na taj način četiri udruženja iz Koalcije dobili su značajne novčane iznose od UNDP-a. „Kolosi” su ove godine iz gradske kase dobili veći iznos sredstava, a zadovoljni smo i finansijskom podrškom za naše sportske klubove, jer su naši strijelci po šesti put prvaci Republike Srpske, što pokazuje da je novac uložen na pravi način. Na javnom konkursu za finasiranje projekata udruženja, koji svake godine raspisuje Gradska uprava, osam udruženja iz Kolacije dobilo je i sredstva  za realizaciju sopstvenih projekata. Dakle u pitanju je priča koja obuhvata veliki broj najugroženijih građana Bijeljine – ranjenih, djece sa posebnim potrebama, žena sa invaliditetom i brojnih drugih osjetljivih kategorija – zaključio je Jović.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *